Sabtu, 26 November 2011

Kuih Puteri Ayu




Pagi tadi tak tahu nak buat menu apa..barang untuk membuat kuih puteri ayu memang dah ada. Apa lagi masa yang ada pun digunakanlah. untuk first time buat kuih ni jadi tumemeng jadi tp tepung tu keras sikit mungkin kurang air next time kene lebihkan air sedikit.

Kelas Menjahit

Assalamualaikum...

Selepas jer tamat belajar...terfikir pulak apa lagi yang perlu dibuat untuk mengisi masa yang ada. Tujuannya supaya masa yang berlalu tidak pergi begitu sahaja. Setelah puas mencari, barulah berjumpa. Kelas menjahit yang telah dibuat di kawasan rumah. Mujur dekat jer senanglah nak pergi ke kelas tersebut.

Untuk permulaannya akan mempelajari cara mengukur, pastu buat pola di kertas A4 dulu dari ukuran yang diambil tadi. Bila dah siap pola hmm apa lagi masa untuk transfer ke kertas minyak pula. Ahad lepas merupakan kelas jahitan yang pertama. Bagi bulan pertama, akan diajar cara menjahit baju blaus, jubah dan kebaya. Sebelum ni pernah belajar cara menjahit baju kurung, cuma nak meningkatkat tahap confident pada diri dengan bidang jahitan ni.

Kepada kengkawan yang nak join kelas jahitan jomlah sebulan hanya rm70 jer. Murahkan dari harga pasaran.